draadloze surround systemen

Draadloze surround systemen getest: De beste van 2020

Draadloze surround systemen verschillen in kwaliteit, compatibiliteit en prijs. Er zijn echter honderden verschillende draadloze surround systemen. Daarom staan de beste voor jou hier op rij. Ieder draadloos surround systeem is geselecteerd op kwaliteit, compatibiliteit en prijs.

De 4 Beste draadloze Surround systemen van 2020

 1. JBL Bar 9.1 TWS
 2. KEF LS50
 3. Klipsch Bar 48 Soundbar + Draadloze Subwoofer
 4. Sony-HT-ZF9

1. JBL Bar 9.1 TWS – beste draadloze surround systeem 2020

draadloos surround systeem JBL-Bar-9.1-TWS
Deze week: 20% Korting bij bol.com

Het beste draadloze surround systeem van 2020

Het draadloze surround systeem JBL Bar 9.1 TWS is naar onze mening het beste betaalbare draadloze surround systeem wat je kunt krijgen. JBL is één van de bekendste kwaliteitsmerken onder de geluidsproducenten. Met dit draadloze surround systeem breng je jouw film of muziek beleving naar een heel nieuw level.

Met de JBL bar 9.1, krijg je gegarandeerd kippenvel bij de hoogste tonen van je favoriete artiest.

Volledig draadloze speakers op accu

De JBL Bar 9.1 TWS heeft 2 volledig draadloze afneembare speakers die beide een afspeeltijd hebben van 10 uur. Je kunt ze zonder bekabeling neerzetten waar je maar wilt. Verder is het systeem uitgerust met een peak system power van 510 Watt en een wireless subwoofer van 16 cm.

Engelse review over JBL 5.1, wij raden 9.1 aan voor een beter surround.

Superieure geluidskwaliteit zonder gedoe

Onder de draadloze surround systemen, laat deze je connecteren met 4K apparaten dankzij de HDMI ingangen om een film of muziek beleving intenser te maken. Met superieure geluidskwaliteit laat dit draadloze surround systeem je zonder gedoe met kabels, intens genieten van games, films of muziek.

Zodra de JBL op de TV is aangesloten, kun je met de afstandsbediening de JBL bedienen. Geen gerommel met meerdere afstandsbedieningen dus.

Redenen om te kopen

 • Hoogwaardige geluidskwaliteit incl. surround
 • Gemakkelijk te installeren zonder gedoe
 • Volledig draadloos met eenvoudige bediening

2. KEF LS50 Draadloos

draadloos surround systeem KEF-LS50
Volledig draadloos, diepe bas en hoge geluidskwaliteit

Hoogwaardig draadloos surround systeem

Onder de draadloze surround systemen is dit het systeem wat een hoogwaardige geluidskwaliteit biedt en ook in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Ze zijn er ook met draad, let bij de productinformatie dus op of er daadwerkelijk ‘draadloos’ of ‘wireless’ bij staat.

Uitgerust met krachtige Bluetooth en Wifi

Met gemak verbind je jouw apparaten via WiFi of een krachtige Bluetooth 4.0 verbinding. Je kunt je draadloze speakers overal plaatsen draadloos of met USB bekabeld, waar je maar wilt. Draadloos kun je het surround systeem eenvoudig bedienen met je Android apparaat.

Zuiver geluid met DSP crossover

Daar komt bij dat het een zuiver geluid produceert met DSP crossover wat gepaard gaat met 243 Watt per kanaal samen met dual mono configuratie. Het is een betaalbaar systeem dat eenvoudig is te installeren in willekeurige posities.

Redenen om te kopen

 • Onderscheid zich in zuivere geluidsgolven en betere prestatie
 • Beschikbaar in verschillende kleuren
 • Bedient gemakkelijk via de smartphone APP

3. Klipsch Bar 48 Soundbar + Draadloze Subwoofer

draadloze surround systemen nr3 klipsch soundbar 48 subwoofer
Volle bastonen en makkelijk uitbreidbaar

Van hout en alminium met volle bastonen

Dit draadloze surround systeem onderscheid zich direct van andere. Bijna alle soundbars zijn van plastic, deze klipsch bar is van hout en aliminium gemaakt. Bij het unboxen voel je direct dat je kwaliteit in je handen hebt. Ook de draadloze subwoofer die samen werkt met de klipsch bar is van hout en geeft volle bastonen die je woonkamer omtoveren tot een bioscoop of music-studio.

Eenvoudig te installeren (Plug & Play)

Het installeren van de soundbar en subwoofer, is een fluitje van een cent. Volautomatisch vinden de onderdelen elkaar via bluetooth en pairen draadloos zonder dat je zelf wat hoeft in te stellen.

Gedetailleerd geluid en uitbreidbaar naar 5.1

De geluidskwaliteit is duidelijk, zuiver en gedetailleerd. Verder is dit 3.1 draadloos surround systeem uitbreidbaar naar 5.1 met extra draadloze Klipsch Surround 3 speakers. Handig wanneer je budget op dit moment niet toereikend is voor een volledig 5.1 surround systeem.

Redenen om te kopen

 • Gemaakt van kwaliteitsmateriaal (hout en aliminium)
 • Eenvoudig te installeren (volautomatische pairing)
 • Uitbreidbaar naar 5.1 en gedetailleerd geluid

4. Sony HT – ZF9

draadloze-surround-systemen-sony-ht-zf9
Uitgerust met Dolby Atmos en uitbreidbaar naar 5.1

Eenvoudig design & veel functies

De Sony HT ZF9 heeft een simpel en compact ontwerp en is uitgerust met WiFi en Bluetooth. Het systeem geeft een zuiver geluid en is later makkelijk uitbreidbaar. Van dit systeem kun je als je budget toereikend is 5.1 maken door de Sony SA-Z9R achterspeakers nu of later erbij te nemen. Deze speakers kun je draadloos koppelen aan deze soundbar via WiFi.

Uitgerust met krachtige Dolby Atmos

Dit draadloze surround systeem ondersteunt 4K en HDR pass-through tot 18Gbps. Het geluid heeft een output van 400Watt, wat zorgt voor een krachtig geluid dat het plafond raakt. Verder beschikt het systeem over Dolby Atmos. Hierdoor ben je het middelpunt van alle geluidsgolven, wat zorgt voor een geweldige surroundbeleving.

Makkelijk te bedienen

Je kunt direct muziek afspelen door je tablet of smartphone te verbinden met de soundbar via bluetooth. Verder zit er een handige afstandsbediening bij om het draadloze surround systeem te bedienen op afstand.

Redenen om te kopen

 • Super surround door Dolby Atmos technologie
 • Later of direct uitbreidbaar naar 5.1
 • Krachtig geluid en eenvoudig te bedienen

Wat zijn draadloze surround systemen?

Surround systemen

Draadloze surround systemen zijn geluidssystemen die geluid van meerdere richtingen produceren. Als er in een film bijvoorbeeld een helikopter overvliegt, lijkt het qua geluid net alsof de helikopter ook echt over je heen vliegt.

Draadloze verbinding

Van draadloze surround systemen, kan het woordje ‘draadloos’ of ‘wireless’ nogal wat betekenen. Draadloos impliceert niet dat alles ook echt draadloos hoeft te zijn. Soms zijn de praktische mogelijkheden niet toereikend, omdat bij draadloos ieder onderdeel op een accu werkt.

Vormen van draadloze verbinding

 • Volledig draadloos (op accu)
 • Alleen op stopcontact of andere stroomtoevoer
 • Stream functionaliteit over Wifi of Bluetooth
Volledig draadloos

Volledig draadloze surround systemen bestaan uit speakers die op accu werken in combinatie met Wifi of Bluetooth. Een voorbeeld daarvan is de JBL 9.1 TWS. Deze beschikt over 2 afneembare speakers met accu. Deze zijn dus echt volledig draadloos. Echter bij de meeste draadloze surround systemen is er wel enige bekabeling nodig voor stroomtoevoer.

Enkel stroomtoevoer vereist

Bij de meeste wireless systemen is er enkel bekabeling nodig naar een stopcontact, daardoor hoef je geen kabels te trekken zolang je maar over een stoptcontact of stroomtoevoer beschikt.

Stream functionaliteit

Verder kan draadloos ook betekenen dat je bijvoorbeeld je smartphone draadloos kunt verbinden met het surround systeem d.m.v. Bluetooth of Wifi. Je kunt dan streamen naar je geluidssysteem.

Kies het juiste draadloze surround systeem

Bekijk goed onder de productinformatie van de webshop over welke draadloze vorm het surround systeem beschikt en of die ook biedt wat je nodig hebt.